Homekoulut kuntoon! Markku Heikkilä eduskuntaan

Keskusta

Juuret isänmaan mullassa

Jo lapsena opin arvostamaan maanviljelijän sekä maaseudun muiden pienyrittäjien työtä kesärenkinä mummolassa ja tuttavien maatilalla kotini lähellä. Lapsuuden toiveammattini oli maanviljelijä ja maaseutu on edelleen lähellä sydäntäni, vaikka työelämä muuta on tarjonnutkin. Kokeilimme veljeni kanssa sikataloutta vuokraamassamme vanhassa navetassa jo yläasteikäisenä, ja luomulihamme menivätkin hyvin kaupaksi, vaikka silloin 80-luvun alussa ei luomusta vielä juuri puhuttukaan.

Yksi rakkaimmista harrastuksistani on metsänhoito, jota harrastan vuosien varrella hankkimillani kuudella pienellä metsätilalla. Viihdyn luonnossa ja nautin nähdessäni metsässä kätteni jäljen.

Myynti- ja remonttityössäni vuodesta 1985 saakka maakunnissa kiertäessäni on maaseudun ihmisten elämä iloineen ja suruineen tullut varsin tutuksi. Työssäni kävin yli kymmenessätuhannessa taloudessa ja sain sen kautta tutustua maaseudun ahkeriin, yritteliäisiin ihmisiin.

Suomalaiset arvostavat kotimaisia ruoan raaka-aineita ja kotimaista ruokaa. Olisi hienoa jos maatalousyrittäjien suoramyyntiä kehitettäisiin entisestään ja kuluttajat saisivat itselleen raaka-aineita, joiden alkuperän tietää olevan lähitilalta. Tähän kaipaan ideoita, ottakaa yhteyttä.